Protex Norge

Velkommen til Protex AS

Protex AS er en norsk-eid familiebedrift med en stolt historie innen produksjon av tekstilprodukter siden 1966. Vi betjener et bredt spekter av kunder og produkter.

Vår produksjon skjer i dag i hovedsak i Estland, hos vår datterbedrift Protex Balti AS, samt gjennom nært samarbeid med andre partnere.

Vår datterbedrift, Protex Balti AS har rundt 250 dyktige ansatte og er sertifisert i henhold til ISO 9001:2015 og ISO 14001:2015 og med høy grad av fokus på vårt felles samfunnsansvar. Dette gir oss muligheten til å opprettholde høy kvalitet samtidig som vi oppnår kostnadseffektivitet.

Protex AS er stolt av å ha utviklet egne merkevarer som møter spesifikke behov i markedet. Vår kolleksjon Ragnarok er spesialutviklede arbeidsklær for havbruksnæringen. Hoftebeskytteren HiP er utviklet for å forebygge brudd ved fall. Vi er også kjent for våre egendesignede merkevarer ullfiltskoene Røroslabben og Femundlabben.

Vår innsats innen design har blitt anerkjent gjennom tildelingen av “Merket for god design” i samarbeid med Sintef. HiP hoftebeskytteren mottok denne prestisjetunge prisen i 2015, og året etter ble vår kleskolleksjon Ragnarok også hedret med samme anerkjennelse.

Protex AS har siden 2010 vært leverandør til Det norske forsvaret på ulike typer sko og støvler.

Vi har også i mange år produsert ulike typer uniformer og fra 2021 har vi vært eiere av merkevaren Figura, som spesialiserer seg på korpsuniformer.

Besøk oss gjerne i våre lokaler i Ålen for å se vårt omfattende produktutvalg. Vi ønsker alle besøkende velkommen.

For å holde deg oppdatert på våre nyeste produkter, oppfordrer vi deg til å følge oss på Instagram og Facebook. Her vil du få et innblikk i vårt arbeid, nyheter og spennende prosjekter.

Sentralbord tlf: (+47) 72 40 51 00
E-post: order@protex.no 

Protex AS, 
Eggavegen 20,
7380 ÅLEN. 
Telefon: (+47) 72 40 51 00 

Org.nr: 916915500

Kontaktperson Protex Norge AS

Margrethe Engan Gjære
Daglig leder

Telefon:
+47 72 40 51 00
+47 41 44 87 54

E-post: margrethe@protex.no

Misjon og visjon

Misjon

Protex AS er en produsent av egne, sterke merkevarer og en verdsatt produksjonspartner til en rekke skandinaviske merkevareleverandører.

Målet vårt er å være markedsledende med våre egenproduserte nisjeprodukter. Samtidig skal vi, gjennom vår tilgjengelighet, fleksibilitet og kompetanse, være en foretrukket produksjonspartner for andre merkevareleverandører.

For å nå målene våre investerer vi i nødvendig kompetanse og teknologi og ser alltid etter løsninger som kan gi oss og våre partnere en fordel i et tøft, internasjonalt marked.

Visjon

Protex AS skal være markedsledende med egenproduserte nisjeprodukter.

Ledelsesfilosofi

Sterkt kundefokus og stadig utvikling
I Protex bryr vi oss om våre kunder og samarbeidspartnere. Vi skal lytte til kundens behov, holde våre løfter og være proaktive i kommunikasjonen.

Hver dag skal vi i Protex streve for å gjøre våre kunder fornøyde gjennom å levere produkter av høy kvalitet til riktig tid og pris.

Effektive og innovative

I Protex spør vi alltid oss selv hva vi kan gjøre bedre og hvordan vi kan opprettholde og videreutvikle gode kunderelasjoner. Dette er en kontinuerlig utvikling gjennom investering i ny og bedre teknologi og kompetanseheving blant våre ansatte.

Etiske hensyn

I Protex-konsernet er vi stolte av og opptatt av hvordan vi framstår. Vi skal ta vare på våre ansatte, miljøet og omgivelsene rundt oss. Du er velkommen til å besøke våre produksjonslokaler når som helst.

Vi får ting til å skje

“Det handler ikke om å ha idèer, men om å sette dem ut i livet”. Det var mottoet til David Engan da han i 1966 kjøpte bedriften “Trønderplast”. Fem tiår etter, flere hundre ansatte, millionvis av produkter og drøssevis av idèer senere er mottoet fortsatt det samme. David, som i dag har videreført selskapet til sine tre døtre, besøker fortsatt konsernets fasiliteter for å forsikre seg om at vi lever og ånder for selskapets motto. Med andre ord; å få ting til å skje er i bedriftens DNA.

Historie

Protex har en lang og suksessfull historie bak seg og har tilpasset seg bransjens mange endringer gjennom innovativ tankegang og viljen til å utvikle seg videre.

Tidligere

Protex sin historie går helt tilbake til 1966, da 24 år gamle David Engan kjøpte det lille firmaet Trønderplast i Ålen.

David sitt motto har alltid vært; “Det handler ikke om å ha idèer, men om å sette dem ut I livet”. I naturskjønne omgivelser i Ålen produserte Trønderplast, naturlig nok, telt og ytterklær. Gjennom en sterk indre glød og brennende engasjement fikk David fart på mange av idèene og i 1989 skiftet det lille familieselskapet navn til Protex. Da hadde selskapet opparbeidet seg en lojal kundemasse, ekspandert kraftig og hadde over 50 ansatte.

I 2005 var det et generasjonsskifte i Protex, David overlot da eierskapet til sine tre døtre, Margrethe, Gunhild og Marie. Selv om David har forlatt sin aktive rolle i Protex, besøker han jevnlig selskapets fasiliteter og sørger for at hans motto om å sette idèer ut i livet, lever videre.

I dag

I dag er Protex en produsent av egne kvalitetsmerkevarer, i tillegg til å produsere for en rekke merkevareleverandører av høy kvalitet. Selskapet er fortsatt 100% eid av Engan-familien og eldstedatter Margrethe har vært daglig leder siden 2009. Selskapet har flere hundre ansatte, et sterkt kundefokus og jobber hardt for å være en god og trygg arbeidsplass.

I morgen

Protex sin visjon er å være markedsledende med sine egenproduserte nisjeprodukter, samt en verdsatt produksjonspartner til høykvalitets merkevareleverandører i Nord-Europa. Protex har også posisjonert seg i markedet som en innovativ og framtidsrettet partner i utviklingen av morgendagens smarte tekstiler.